Home

Achtergrond

Topdrukte bij ANWB-alarmcentrale

Bij de alarmcentrale van de ANWB zijn de afgelopen week ongeveer 16.000 telefoontjes binnengekomen uit het buitenland met een hulpaanvraag.

Door het warme weer waren er veel belletjes van automobilisten die problemen hadden met hun koeling of accu. Dat zei maandag een woordvoerder van de ANWB. In totaal kwamen er circa 65.000 telefoontjes binnen.

Veel telefoontjes uit het buitenland kwamen uit de populaire vakantielanden Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk. Ook de ANWB-hulpposten in Barcelona, Athene, Lyon en München hadden het druk. Het aantal hulpvragen van vakantievierders van buiten Europa is met 25 procent afgenomen.

Veel klachten kan de ANWB telefonisch afhandelen, maar voor duizenden moet de ANWB in actie komen door bijvoorbeeld een garage of hotel te regelen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.