Home

Achtergrond 198 x bekeken

Toeristische trein ontspoord in Zwitserland

In het Zuid-Zwitserse kanton Wallis (Valais) is vandaag een trein van de Glacier Express ontspoord.

Daarbij zijn zeker vijftien mensen gewond geraakt, berichtte de Zwitserse televisie. De trein van de beroemde Matterhorn-Gotthard-Bahn (MGB) raakte kort na het middaguur van het spoor.

De trein liep door nog onopgehelderde oorzaak uit de rails bij een viaduct tussen de dorpen Lax en Fiesch in het Duitstalige, oostelijke deel van het kanton. Volgens berichten op het internetmedium 20minutes.ch zijn twee wagons gekanteld en is er een ondersteboven terechtgekomen op de helling naast het spoor.

De site meldde verder dat er waarschijnlijk een dode is te betreuren en dat de trein veel Japanners aan boord had. Gewonden zijn naar het ziekenhuis in Visp overgebracht. Het reddingswerk is gaande, meldde de plaatselijke politie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.