Home

Achtergrond 262 x bekeken

Tetra Pak: consumptie zuivel stijgt wereldwijd

De wereldwijde consumptie van melk en melkdranken zal tot 2012 jaarlijks met 2,4 procent toenemen.

Dat verwacht het Zwitserse verpakkingsbedrijf Tetra Pak. Veranderende demografische omstandigheden bieden de zuivelsector volgens de onderneming kansen. Tetra Pak gaat wat betreft de wereldwijde consumptie van melk en melkdranken in de periode 2009-2012 uit van een samengestelde jaarlijkse groei (CAGR) van 2,4 procent. Dat is 0,2 procent meer dan de onderneming vorig jaar nog voorspelde. Als de verwachting uitkomt, komt de consumptie van melk en melkdranken in 2012 uit op 283 miljard liter.

De afgelopen jaren steeg die consumptie volgens de onderneming jaarlijks met 1,8 procent tot 264 miljard liter. In de eerste helft van 2010 zou nog steeds sprake zijn van een sterke vraag. Volgens Tetra Pak liggen er voor de zuivelindustrie volop kansen door in te spelen op veranderdende demografische omstandigheden. Een significante toename van het aantal zestigplussers zorgt voor een toenemende vraag naar gezonde voeding.

Ook het aantal mensen dat in steden woont neemt toe, tot naar verwachting meer dan 6 miljard mensen in 2050. Als laatste punt noemt Tetra Pak de groeiende middenklasse wereldwijd. Deze groep mensen neemt naar verwachting van 430 miljoen in 2000 toe tot 1,15 miljard in 2030.

Of registreer je om te kunnen reageren.