Home

Achtergrond

Teleurstelling druipt van voorpagina's

De voorpagina's van de ochtendkranten liegen er niet om: de teleurstelling na het verlies van Oranje in de finale van het WK is groot.

"Weer niet'', kopt de Volkskrant op een foto van een teneergeslagen Wesley Sneijder die plat op zijn buik op de grasmat ligt. Dezelfde foto en eenzelfde bondige kop sieren de voorpagina van het Algemeen Dagblad: "Oranje huilt'', aldus de krant.

Ook NRC Next ("En nu de kater'') en Metro ("Weer niet'') laten een verslagen Sneijder zien. Op de voorpagina van Trouw staat de middenvelder naast een teleurgestelde Joris Mathijsen die gefrusteerd de bal richting de grond mikt, onder de kop "Oranje grijpt er weer naast''.

Toch is er naast teleurstelling ook een gevoel van trots op de voorpagina's te bespeuren. "Gevochten als leeuwen'' is de kwalificatie van De Telegraaf, met op de foto Arjen Robben en Robin van Persie die met de handen op het hoofd het verlies tot zich door laten dringen. De gratis krant Sp!ts zegt "Toch trots'' te zijn op Oranje.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.