Home

Achtergrond 171 x bekeken

Telersvereniging Conference rekent op minder peren

De Nederlandse oogst van Conference-peren valt mogelijk 20 procent lager uit dan vorig jaar.

Dat blijkt uit een eerste inventarisatie van de Telersvereniging Conference, die deze week officieel is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. De kleinere oogst vloeit voort uit een beduidend kleiner aantal vruchten per boom en een kleinere vruchtmaat.

Door een groter percentage vormafwijking zal de hoeveelheid Klasse 1 volgens het tienkoppige bestuur van de telersvereniging nog lager uitkomen. De aanwas van productie uit nieuwe boomgaarden kan dit niet voldoende compenseren. De prijs kan dus goed gaan stijgen.

De telersvereniging benadrukt dat de komende jaren de handelsproductie wel degelijk zal toenemen en een sectorale marktaanpak keihard nodig zal blijken. De telers lijken hiervan inderdaad overtuigd. Het aantal kandidaat-leden van de telersvereniging is ondertussen gestegen van 300 in juni tot 380.

Doel is de komende maanden het aantal leden te vergroten tot 700. De telersvereniging is gericht op verbetering van kwaliteit, het verzorgen van marktinformatie voor de ledenen gezamenlijke promotie. Met name de Duitse markt, waar weinig peer wordt gegeten, wordt als kansrijk gezien.

Of registreer je om te kunnen reageren.