Home

Achtergrond 191 x bekeken

Taliban hopen op PvdA in nieuw kabinet

De Taliban ”hopen dat de PvdA een hoofdrol zal spelen in een nieuw te vormen regering”.

Dat heeft een woordvoerder van de Taliban gezegd in een donderdag gepubliceerd interview met de Volkskrant. Met de PvdA in een nieuw kabinet wordt volgens de zegsman verwacht dat Nederland een ”nieuwe vriendelijke politiek” tegenover Afghanistan zal voeren.

In februari viel het kabinet Balkenende IV na een conflict tussen coalitiepartners CDA, PvdA en ChristenUnie over een verzoek van de NAVO aan Nederland om langer in de Afghaanse provincie Uruzgan actief te blijven. De sociaaldemocraten wilden niet verder met de Nederlandse missie in Uruzgan, terwijl het CDA en minister Eimert van Middelkoop (Defensie, ChristenUnie) dat wel wilden.

De Nederlandse missie in Uruzgan begon in de zomer van 2006 en loopt zondag af.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.