Home

Achtergrond 180 x bekeken

Tak treurwilg valt op feestvierders

Vier mensen zijn zondagmiddag zwaargewond geraakt, toen tijdens het jaarlijkse kersenfeest in Ragnies in de Zuid-Belgische provincie Henegouwen een tak van een treurwilg brak.

Zij hebben meerdere botbreuken opgelopen. Vier anderen liepen lichtere verwondingen op. Op de binnenplaats van een plaatselijke distilleerder waren ongeveer tweehonderd mensen aanwezig. Velen zochten door de hitte de schaduw van de meer dan tachtig jaar oude boom op. Plotseling brak de tak af en raakten verscheidene personen bedolven. De brandweer moest eerst de tak afzagen, voordat zij de slachtoffers hulp kon bieden.

Volgens de distilleerder wordt de treurwilg om de twee jaar geïnspecteerd. De laatste keer leek er niets aan de hand te zijn. Mogelijk heeft de droogte van de laatste tijd of de storm van zaterdag de boom verzwakt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.