Home

Achtergrond 5 reacties

Taakstraffen voor vleesfraude

De Groningse rechtbank heeft taakstraffen opgelegd aan een dierenarts, een vervoerder en een vennoot van een slachterij voor gesjoemel met dieren voor de noodslachting.

De straffen variëren van 100 uur tot 150 uur taakstraf en voorwaardelijke gevangenisstraffen van twee maand. De betrokken slachterij in Stadskanaal krijgt een voorwaardelijke geldboete van 5.000 euro.

De Groningse rechtbank legde de dierenarts de zwaarste straf op. Hem wordt extra zwaar aangerekend dat hij valse verklaringen heeft afgegeven, "temeer daar hij zelf als keuringsdierenarts werkzaam is geweest".

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  weet je wat ze hier mee bereiken,dat een zieke of wrakke koe of varken langer moet lijden ,achter een schuur of bosje gesleept wordt en aan z,n lot over gelaten wordt tot dat hij sterft !! een dierenarts voor een spuitje kost ook bijna 100 euro,de schade is al groot genoeg

 • no-profile-image

  vroegere noodslager

  nou mevrouw van partij voor de dieren al waren jullie een aantal jaren terug zo lekker wakker geweest voor jullie dieren dan waren er nu nog noodslachterijen 10 jaar terug was het heel simpel wrak , mank, of in nood gedood ging naar een NOODSLACHTPLAATS
  en wat goed was naar de gewone slachterij
  VREEMD DAT ER NU EEN BLOEIENDE HANDEL ZIT IN HET SLEPEN MET WRAK VEE EN VERKLARINGS VEE
  en over de puin hoop van ambtenaren maar niet te beginnen van wel vervoeren niet vervoeren mag het wel of niet geslacht worden A.I.D. weet het niet V.W.A. weet het niet L.N.V. weet het ook niet en alle ambtenaren schuiven het op elkaar af EN DE DIEREN ZIJN DE DUPE VAN LANG WACHTEN ALS ZE EENMAAL AANGEKOMEN ZIJN OP DE SLACHTERIJ VAN EEN DIERENARTS SCHAAL 12 DIER EERST ER MAAR EVEN EEN UURTJE OVER MOET GAAN BELLEN MET EEN CHEF DIE MISSCHIEN WEL WEER EEN A.T.V. MIDDAG HEEFT BLA BLA

 • no-profile-image

  Saskia Oskam

  Fijn om te horen, ik pleit voor meer handhaving en strengere straffen voor misbruik van dieren, zeker voor landbouwhuisdieren. Er zijn vele misstanden in de intensieve veehouderij en zelfregulering werkt niet. Hier ligt een schone taak voor het ministerie van LNV.

  Saskia Oskam, Partij voor de Dieren werkgroep Utrecht

 • no-profile-image

  jan

  Hoe meer bureaucratie ,hoe meer de dieren moeten lijden

 • no-profile-image

  Schaam

  Hé Saskia, jullie pleiten alsmaar voor strengere straffen voor misbruik van landbouw- en huisdieren. Prima zaak.
  Alleen hoor ik jullie dierenvrienden nooit een stelling innemen over ongedierte, zijn per slot van rekening ook dieren. Hoe zit dat?????? Ratten, muizen, vliegen, muggen, vlooien, luizen, eikenprocessierups etc. etc. etc. Neem als partij voor de dieren ook voor deze groepen dieren het voortouw als het gaat om mishandeling en/of verdelging en eis zware straffen!!! Zo niet, veel krab plezier!!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.