Home

Achtergrond

Suikerdivisie Tate & Lyle gaat naar Amerikanen

Het Britse suiker- en ingredientenbedrijf Tate & Lyle heeft haar suikeractiviteiten voor ruim 250 miljoen euro contant verkocht aan het Amerikaanse American Sugar Refining.

Ook het oudste in de wereld bestaande merk, Lyle’s Golden Syrup stroop, gaat daarbij naar de nieuwe eigenaar. Tate & Lyle is al meer dan 150 jaar actief in de suiker en heeft raffinaderijen voor rietsuiker in Engeland en Portugal. De laatste tijd concentreert het bedrijf zich steeds meer op zoetstof en andere ingrediënten.

‘"We hebben een lange en trotse geschiedenis in de suikerraffinaderij maar we geloven dat dat bedrijf en haar medewerkers er nu het beste mee gediend zijn om deel uit te maken van een onderneming waar suikerraffinaderij centraal staat," aldus topman Javed Ahmed.

Of registreer je om te kunnen reageren.