Home

Achtergrond 263 x bekeken

Stevig herstel Europese export rundvlees

De Europese export van levende runderen en van rundvlees is in de eerste vijf maanden van 2010 met bijna 18.000 ton gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Dit blijkt uit gegevens van de Europese Commissie.

In totaal werd bijna 114.000 ton uitgevoerd. Deze hoeveelheid vertegenwoordigde een waarde van ruim 276 miljoen euro. Dat is 28 miljoen meer dan in de eerste vijf maanden van 2009. Met name de export naar Algerije, Libanon en de categorie overige bestemmingen steeg flink.

Aangetekend moet worden dat de runder- en rundvleesexport in de eerste helft van vorig jaar tamelijk klein was, zowel gerekend naar waarde als naar tonnage. Verrassend is echter dat de export in de eerste vijf maanden van dit jaar ook hoger is dan die in de eerste vijf maanden van 2008. Zeker gerekend naar waarde in euro’s. De Europese runder- en rundvleesuitvoer bracht dit jaar bijna 50 miljoen meer op dan in de eerste vijf maanden van 2008.

Of registreer je om te kunnen reageren.