Home

Achtergrond 281 x bekeken

Spreeuwenjagers zetten vuvuzela in

In een kersenboomgaard in het Utrechtse Haarzuilens gebruiken spreeuwenjagers sinds een maand vuvuzela's om de vogels te verjagen.

Ries Oosterom van boomgaard De Themaat bevestigde vandaag een bericht hierover van RTV Utrecht.

De merels, eksters, maar vooral spreeuwen komen op de bomen af om kersen te eten, in groepen van soms wel honderd tegelijk. De truc is om te beginnen met toeteren zodra ze komen aanvliegen. "Vooral de lage tonen zijn effectief, die dragen ver'', zegt de kersenplukker.

De inzet van de vuvuzela was een idee van een van de 'heuers', de spreeuwenjagers op de 1,8 hectare grote boomgaard. "Ze mogen alles meenemen wat lawaai maakt en hij kwam op een gegeven moment met een vuvuzela aan'', aldus Oosterom.

Wordt de plukker zelf niet knettergek van het getoeter? "Nee, de heuer staat niet de hele dag onder mijn boom, gelukkig.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.