Home

Achtergrond

'Spanning tussen verkoopbedrijven Coforta uit de lucht'

De samenwerking tussen verkoopbedrijf Coforta Verkoop BV en The Greenery handelshuis is verbeterd, na een moeizame start.

Dat signaleert Peter de Wit, interim-directeur van het verkoopbedrijf Coforta Verkoop BV, in het nieuwe coöperatieblad Coforta magazine. "De eerste maanden bemerkten we veel spanning tussen de twee verkoopbedrijven, maar het is nu duidelijk geen 'jullie-zullie' meer. De medewerkers van beide zusterbedrijven hebben onderling goed contact."

Een woordvoerder van handelshuis The Greenery nuanceert de woorden enigszins. "In die eerste periode is het vooral aftasten." De spanningen lagen niet in concurrentie op verkoop van dezelfde klanten, benadrukt hij. Het lag veelmeer in het onderling afstemmen van de volumes. Het handelshuis heeft aangegeven ook buiten de coöperatie te zullen bijkopen als de voorwaarden aantrekkelijker zijn dan het kopen bij Cofortatelers via Coforta Verkoop BV. Een deel van de telers koos niet voor een directe relatie met het handelshuis The Greenery, maar voor afzet in het zogenaamde T-model via het verkoopkantoor Coforta Verkoop BV.

Of registreer je om te kunnen reageren.