Home

Achtergrond 286 x bekeken

Spaanse export groente en fruit 8,7 procent gedaald

De Spaanse export van groente en fruit is de eerste 5 maanden van dit jaar 8,7 procent gedaald ten opzichte van een jaar eerder, tot 4,1 miljoen ton.

Dat meldt de Spaanse brancheorganisatie Fepex. In waarde nam de export 2,5 procent toe tot 4 miljard euro. Tot en met april liep de export nog 8 procent achter. De uitvoer stagneert volgens Fepex door een koud voorjaar eerst, en een warm en vooral droge zomer later. De meeste schade is toegebracht in de fruitteelt, waar de export van sinaasappelen 10 procent daalde tot 830.000 ton.

De waarde steeg dan weer 1,4 procent tot 578 miljoen euro. Het op één na belangrijkste fruitproduct dat Spanje exporteert, mandarijnen, laat een 4 procent hoger volume zien en een 17 procent hogere waarde van 501 miljoen euro. De aardbeienexport daalde in tonnage 24 procent maar steeg in waarde 3 procent tot 155 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.