Home

Achtergrond

Sms-alarm voor bloei bijzondere reuzenlelie

Om bezoekers van de Hortus in Haren niets te laten missen van de kortstondige bloei van een bijzondere reuzenlelie, kunnen liefhebbers zich aanmelden voor een sms-alarm.

Dat meldde de Hortus in Haren vandaag.

De reuzenlelie, de Victoria amazonica, bloeit slechts twee nachten en sterft daarna af. De eerste nacht is de 30 tot 40 centimeter grote bloem wit om vervolgens langzaam lichtroze te kleuren. Overdag sluit de bloem zich weer. De tweede nacht is de bloem eerst lichtroze en daarna paars. De bladeren van de plant hebben een doorsnede van zo'n anderhalve meter.

Zodra het erop lijkt dat de bloem gaat bloeien, verstuurt de Hortus een sms. De botanische tuin zal dan die nacht van 23.00 tot 01.00 uur geopend zijn. Een woordvoerder van de Hortus durft niet te voorspellen hoeveel mensen zich voor de dienst zullen aanmelden. Hij hoopt op enkele honderden bezoekers.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.