Home

Achtergrond 162 x bekeken 1 reactie

Sligro groeit minder hard dan verwacht

Groothandelaar en supermarktbedrijf Sligro Food Group heeft in de eerste helft van dit jaar meer tegenwind ervaren dan gedacht.

De behaalde resultaten waren hoger dan een jaar eerder, maar vielen analisten toch tegen, zo bleek donderdag na de bekendmaking van de halfjaarcijfers.

De omzet in de eerste helft van dit jaar kwam uit op 1,12 miljard euro, een toename van bijna 3 procent meer dan een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat bedroeg 37 miljoen euro, waar analisten rekenden op een operationele winst van 40,9 miljoen euro. Onder de streep hield Sligro 28 miljoen euro over, 1 miljoen euro meer dan een jaar eerder, maar analisten hadden een nettowinst verwacht van 30,9 miljoen euro.

Topman Koen Slippens sprak van "uitdagende marktomstandigheden''. Hij zei dat Sligro zich zowel in de groothandelstak als bij de supermarkten "duidelijk beter heeft ontwikkeld dan de markt''. Het bedrijf onthield zich van een concrete prognose voor de rest van het jaar, maar zei wel te verwachten dat de omzet hoger uit zal komen dan een jaar eerder.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Patrick

    Nu dus winst 28 miljoen euro en men verwachte 30,9 miljoen. Verschil 2,9 miljoen. Ik heb de verslagen niet gelezen, maar best kans dat 1 enkele topman een bonus had gekregen van 25 % en het bestuur ook van 25 % dan kom je zo op 2,9 miljoen. En dat is nog best goed in zeer "uitdagende marktomstandigheden''

Of registreer je om te kunnen reageren.