Home

Achtergrond 212 x bekeken 8 reacties

Slachtkoeien fors goedkoper

Er staat veel druk op de slachtkoeienmarkt. Worstkoeien worden €0,15 goedkoper, de betere koeien dalen €0,10 in prijs. De prijsdruk komt van twee kanten; het aanbod neemt toe en de vraag is ronduit slecht.

Het groeiende aanbod heeft te maken met de droogte van de afgelopen weken. Voor veel melkveehouders houden de hoeveelheden voer niet over. Om het toch te kunnen bolwerken, ruimen zij aan de achterkant meer koeien op.

De zeer matige vraag heeft te maken met de zomerperiode. Slachterijen zijn dicht of maar een paar dagen per week open. Bovendien is Weyl failliet gegaan, waardoor de slachthaken die er zijn nog sneller gevuld zijn.

De prijsdaling zet voorlopig door. Er wordt een stevig voorschot genomen op de traditioneel moeizame herfstperiode met veel uitstoot van koeien.

prognose:

omlaag

Laatste reacties

 • no-profile-image

  De tuin van

  Het werkt dus toch wel door in de prijzen dat Weyl niet meer slacht, meende eerder op deze site gelezen te hebben dat de weegschaal in de slachterij wereld door de sluiting van Weyl redelijk in evenwicht was.
  Prognose:fabrieks koeien halen de komende 5jaar niet het prijs niveau van het eerste kwartaal van 2010.
  Reden te weinig concurrentie.

 • no-profile-image

  Theo Brummelaar

  misschien ter nuance: het is eerder een zeer matige vraag dan echt een Weyl-effect. De val van Weyl versterkt de prijsverlaging: het is echter niet de oorzaak. Dát is toch echt het gebrek aan vraag.

  groet,

  Theo Brummelaar
  Boerderij

 • no-profile-image

  tillemans

  beste theo

  ik weet niet als deze informatie die je krijgt over de kg prijzen van de ophaal (handelaren) komen . of van echte ondernemers.
  Denk dat je wel heel negatief schrijft het valt allemaal wel mee.
  en voor de u ,s en hoger is op het moment geen prijs voor, want ze lachen je uit.
  gewoon wachten 0.5 augustus is er weer vraag genoeg en september gaan de prijzen stijgen in duitssland zijn de stieren al aan het stijgen.
  bel me gerust je weet me te wonen.

 • no-profile-image

  De tuin van

  Beste Theo het siert je dat je de reactie,s leest en serieus neemt die hier geplaatst worden, maar neem van mij aan dat de mannen en dames die op dit moment aan het roer staan in de slachterij wereld goed opgeleidt zijn en weten hoe ze de markt moeten bespelen.
  Een oud gezegde is met stroop vang je meer vliegen als met azijn,dus met andere woorden. Als er een paar koeien meer op de markt komen komt het beter over als er geen vraag is,als we geven niet meer.
  En als de ophaal handelaren werk kregen aan de slachtbaan en de echte ondernemers de koeien gingen verwaarden het zo maar1cent per liter melk verschil kon gaan maken ten gunste van de veehouder.
  Groet,

 • no-profile-image

  Veehandelaar

  Boeren laat je niet bang maken door dit verhaal want die Theo praat de ene week zo en de ander week weer zo ! Dus je word van hem niet veel wijzer en hij luistert teveel naar de slachterijen ! Oke het is nu wat rustiger maar er kom ook weer een andere tijd want er komt de laatste jaren toch steeds minder vee [minder boeren]

 • no-profile-image

  wim

  de heer Theo is de predikant van de slachterijen, de preekjes van brummelaar zijn altijd negatief m.b.t. de prijzenprognoze, nooit positief voor de (domme) altijd leverende boer.

 • no-profile-image

  veeboer

  leer aub eens comuniceren met boeren en niet met die praatjesmakers van slachterijen ga maar eens van de lto rundvleesprijs uit die klopt zeker beter als wat jullie aan het doen zijn. anders kunnen we beter met zijn alle lidmaatschap de boerderij op gaan zeggen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  handel

  Die Theo doet niet anders als zulke praat....

  Het mooiste is nog, ze eten van ons mee, ga een echt vak leren.

  Kortom ben een beetje klaar met die praatjes hier, van heren ''verslaggevers'''!!!

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.