Home

Achtergrond 279 x bekeken

Schotten ontdekken weer erwiniabacterie

In de Schotse aardappelwereld is voor de tweede keer in korte tijd de erwiniabacterie Dickeya solani aangetroffen.

Dit keer ging het om een partij aardappelen in opslag op een boerderij in West Mains, opnieuw midden in het Schotse aardappelgebied. Het pootgoed van de Vivaldi-aardappelen was oorspronkelijk afkomstig uit Engeland.

Eind mei werd al melding gemaakt van een eerste vondst van Dickeya solani in Schotland, veruit het belangrijkste pootgoedgebied op de Britse eilanden en ook een grote concurrent op de internationale pootgoedmarkten voor Nederlandse telers. De besmetting werd vastgesteld bij een al in november vorig jaar genomen monster. Bij andere bedrijven die dezelfde partij pootgoed gebruikten is tot nu toe geen besmetting geconstateerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.