Home

Achtergrond 156 x bekeken

Schoolkosten flink gedaald

Door het gratis beschikbaar stellen van schoolboeken zijn de kosten voor leerlingen in het voortgezet onderwijs jaarlijks met honderden euro's verlaagd.

Dat blijkt uit de zogenoemde schoolkostenmonitor 2009-2010, die demissionair staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) dinsdag naar de Tweede Kamer stuurde.

De schoolboeken vormden slechts één kostenpost voor ouders. De andere kostenposten (ICT, schoolreizen, huiswerkbegeleiding) lieten in de onderzochte periode schommelingen zien. "Over de gehele linie zien we dat binnen sommige onderdelen de gemiddelde kosten met enkele tientjes zijn gestegen, binnen andere onderdelen de kosten zijn gedaald, en op sommige onderdelen de kosten nauwelijks zijn veranderd. Voor wat betreft de stijging van kostenposten is er echter geen aanwijzing dat dit te wijten is aan de invoering van de gratis schoolboeken'', concludeert de CDA-bewindsvrouw.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.