Home

Achtergrond 168 x bekeken

Scholen weigeren leerlingen om leeftijd

De Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs krijgt steeds meer klachten over leeftijdsdiscriminatie.

De belangenbehartiger van mbo-studenten zegt verschillende telefoontjes te hebben ontvangen van mensen die bij een mbo-opleiding werden geweigerd omdat ze te oud waren. De onderwijsinstellingen doen dit volgens eigen zeggen omdat de oudere student minder kans heeft een diploma te halen, aldus JOB op haar website.

Volgens JOB mogen scholen niet weigeren om basis van leeftijd. "Iedereen moet een opleiding kunnen volgen, het mag niet uitmaken hoe oud of jong je bent'', aldus de belangenorganisatie. Ze verwijst hierbij naar de onderwijswet. JOB laat dinsdag in het Nederlands Dagblad weten dat alle geweigerde studenten- twintig in totaal- alsnog zijn toegelaten op de scholen. Het ministerie van Onderwijs is op de hoogte gesteld van de weigeringen om leeftijd.

Bij JOB kwam ook klachten binnen van een islamitisch meisje dat zich alleen op een mbo-school kon inschrijven als ze contractueel vastlegde haar hoofddoekje af te doen als dat van haar verlangd zou worden. De school gaf als argument dat sommige stagebedrijven "moeilijk doen over een hoofddoekje''.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.