Home

Achtergrond 300 x bekeken

Schade noodweer tussen 30 en 50 miljoen euro

Het noodweer dat de afgelopen dagen delen van Nederland teisterde, heeft voor een bedrag van ongeveer 30 tot 50 miljoen euro schade aangericht.

Dat schatte het Verbond van Verzekeraars vandaag. Vooral in de Achterhoek en delen van Noord-Brabant was de schade groot. Verzekeraars kregen daar vooral meldingen binnen van kapotte ramen en zonweringen, beschadigde auto's en afgewaaide dakbedekking. Zowel particulieren als agrariërs en caravanbedrijven zijn flink getroffen.

Particulieren en bedrijven in de noordelijke provincies hadden vooral last van waterschade als gevolg van hevige buien. Veel kelders liepen daar onder, doordat de riolering de hoeveelheid neerslag niet meer kon verwerken.

Het Verbond van Verzekeraars waarschuwde particulieren en ondernemers voor het verwachte noodweer woensdag. Zo is het verstandig om ramen en deuren te sluiten, zonneschermen op te trekken en de auto niet in de buurt van bomen te parkeren.

Verzekeraar Interpolis heeft 155 medewerkers paraat staan om eventuele schademeldingen van klanten op te nemen. Dat meldde het verkeringsconcern vandaag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.