Home

Achtergrond 154 x bekeken

Rustige dag Vierdaagse

De derde dag van de Nijmeegse Vierdaagse is rustig en goed verlopen. Dat meldden de marsleiding en het Rode Kruis donderdag.

Op de hulpposten langs de route lieten meer dan 650 wandelaars hun blaren prikken. In totaal werden vier wandelaars met andere lichamelijke problemen naar het ziekenhuis gebracht. Dat is een normaal aantal voor de derde wandeldag, aldus de organisatie.

Marsleider Johan Willemstein bood nogmaals excuses aan voor het geharrewar met de polsbandjes tijdens de eerste twee dagen. ,,Het heeft tot flinke irritaties bij wandelaars geleid. Hier en daar was zelfs sprake van scheldpartijen en een enkel handgemeen tussen wandelaars en controleurs'', aldus Willemstein. "Dat past natuurlijk niet in de sfeer van de Vierdaagse.''

De marsleiding raadt deelnemers aan vrijdag tijdens de intocht voor een droge trui te zorgen. Er worden buien en mogelijk zelfs onweer verwacht boven de Via Gladiola.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.