Home

Achtergrond

Russische waterkrachtcentrale aangevallen

Twee beveiligers zijn woensdag om het leven gekomen door een vermoedelijke terreuraanslag op een waterkrachtcentrale in de noordelijke Kaukasus.

Dat maakte de eigenaar van de centrale, het energiebedrijf Roeshydro, bekend. Volgens Roeshydro was sprake van een krachtige ontploffing in de Baksanskajacentrale in de regio Kabardino-Balkarië. Lokale media meldden verder dat de brandweer drie uur nodig had om een brand te blussen.

De verantwoordelijkheid voor de aanslag is vooralsnog niet opgeëist. Mogelijk is de explosie het werk van islamitische groepen uit het zuiden van Rusland die strijden voor onafhankelijkheid. Baksanskaja is een relatief kleine waterkrachtcentrale, die rond 1930 is gebouwd. De explosie heeft geen invloed gehad op de stroomvoorziening.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.