Home

Achtergrond 3 reacties

Rouveen: minder aanvoer door droogte

Zuivelfabriek Rouveen heeft haar voorraadbeheer moeten aanpassen vanwege een dalende melkaanvoer met lagere gehaltes.

Dat zegt Ben Wevers, directeur van de zuivelfabriek. "We zagen de totale melkaanvoer vorige week met zo’n 8 procent teruglopen", vertelt Wevers. "Daarbij lagen de gehaltes duidelijk lager dan in voorgaande weken." Deze plotselinge daling heeft ertoe geleid dat de kaasfabriek in Rouveen vorige week twee uur stil lag. Het gaat volgens Wevers zeker niet om een unieke situatie. Door een aanpassing in het voorraadbeheer was het probleem volgens de directeur snel opgelost.

De weersomstandigheden hebben volgens hem duidelijk hun weerslag op de melkproductie. Een aantal veehouders houdt door gebrek aan vers gras de koeien noodgedwongen op stal. Onlangs waarschuwde FrieslandCampina haar producenten van merkmelk voor dalende kwaliteit van gras in de wei. De aanhoudende droogte heeft negatieve gevolgen voor het percentage onverzadigd vet in de melk.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boereke

  ja dat heb je met koeien in de wei, op een goede geisoleerde stal blijven ze beter aan de melk

 • no-profile-image

  melk

  ach, dit is gewoon natuurlijke superheffing.

 • no-profile-image

  gert

  weinig etgroen

Of registreer je om te kunnen reageren.