Home

Achtergrond

Rotterdam op de culinaire kaart

De havenstad Rotterdam groeit uit tot een culinaire pleisterplaats van formaat, zo blijkt uit de cijfers van Marketing Rotterdam.

In tien tot vijftien jaar tijd groeide het aantal restaurants in de stad met een internationale keuken uit van vier naar veertig. Marketing Rotterdam wil daarom de stad meer gaan verkopen als culinaire hotspot.

De laatste jaren zijn vooral tapasrestaurants erg populair geworden, ook al gaat het daarbij niet altijd om kleine hapjes uit de Spaanse keuken. Kleine gerechten zijn sowieso geliefd. Verder komen er in Rotterdam steeds meer Japanse etablissementen bij waar je voor een vast bedrag zoveel mag eten als je wilt. Daarnaast blijft het aantal Argentijnse restaurants toenemen en kent de stad inmiddels zaken met een Eritrese, Perzische en Tunesische keuken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.