Home

Achtergrond 2 reacties

Rotterdam mikt op biomassabeurs

De Brits-Nederlandse energiebeurs APX-ENDEX en het Havenbedrijf Rotterdam hebben de handen ineengeslagen om een beurs voor het verhandelen van biomassa op poten te zetten.

Dat hebben de bedrijven vandaag bekendgemaakt.

Het zou volgens hen gaan om de eerste beurs voor biomassa ter wereld. Ze onderzoeken nu of het haalbare kaart is. De samenwerking met het Havenbedrijf is ingegeven door de kennis er ervaring van de haven op het gebied van transport, opslag en distributie van biomassaproducten. Rotterdam is de belangrijkste haven voor biomassaproducten van Europa.

APX-ENDEX, dat al een tijdje een index van prijzen voor industriële houtpellets publiceert, gaat in het derde kwartaal van dit jaar de boer op om de belangstelling van bedrijven om deel te nemen te peilen. Als de beurs er komt, gaat die onder de naam Biomass Exchange door het leven. Het is de bedoeling dat de beurs wordt gevestigd in Rotterdam komen.

Industriële houtpellets worden bij opwekking van energie gebruikt als vervanger van steenkool.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Han

    Nieuw >voer< voor speculanten of biomassa producenten er iets positiefs van merken valt te bezien. Andere Exchange markten hebben de boeren niet bepaald >goed< gedaan.

  • no-profile-image

    dirk

    Altijd al gezegd dat mest een keer geld gaat opleveren!

Of registreer je om te kunnen reageren.