Home

Achtergrond

Regeling energiebesparing weer in werking

Eigenaar-bewoners die de energiezuinigheid van hun huis willen verbeteren, kunnen vanaf zaterdag weer een beroep doen op een stimuleringspremie.

Tot mei konden zij dat ook al doen bij de stichting Meer Met Minder, maar daarna was het budget van die stichting op. Demissionair minister Eimert van Middelkoop (Wonen, Wijken en Integratie) heeft 15 miljoen beschikbaar gesteld om de werkzaamheden van Meer Met Minder voort te zetten, maakte hij vrijdag bekend.

De stimuleringspremie wordt omgezet in een rijksregeling, die loopt tot uiterlijk eind 2011. Voor dit jaar geldt een subsidieplafond van 5 miljoen euro. Eigenaar-bewoners die in aanmerking willen komen voor de premie, kunnen zich melden via www.meermetminder.nl.

Het budget van 15 miljoen euro is een aanvulling op het oorspronkelijke bedrag van 4,5 miljoen euro dat door de minister aan de stichting beschikbaar was gesteld. Door juridische redenen kon dat stichtingspotje niet worden aangevuld, waarna is besloten er een rijksregeling van te maken. De premie bleek het afgelopen jaar een succes. Woningen werden energiezuiniger, terwijl de regeling ook een gunstig effect had op de lokale werkgelegenheid bij aannemers en installateurs.

Voorwaarde voor de premieverstrekking blijft dat de energiezuinige maatregelen gebaseerd zijn op een maatwerkadvies met energielabel. Zorgen de aanpassingen voor een verbetering van het energielabel met tenminste één categorie dan ontvangt de woningeigenaar een premie van 300 euro. Een verbetering met twee labelstappen levert 750 euro op.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.