Home

Achtergrond 150 x bekeken

Reed Elsevier ziet geleidelijk herstel

Uitgever Reed Elsevier, uitgever van onder meer het Agrarisch Dagblad en Boerderij, voorziet slechts een geleidelijk herstel in de komende tijd.

De advertentiemarkt lijkt te stabiliseren, maar de inkomsten uit abonnementen staan onder druk vanwege de recessie, zo meldt het bedrijf vandaag bij presentatie van de halfjaarcijfers.

Reed Elsevier haalde in de eerste helft van 2010 een omzet van 2,992 miljard pond (3,6 miljard euro). Dat was 2 procent minder dan een jaar eerder, maar nagenoeg in lijn met de gemiddelde verwachting van analisten. De omzet uit doorlopende activiteiten ging met 1 procent omhoog.

De gerapporteerde operationele winst groeide tot 543 miljoen pond. Dat was 72 procent meer dan een jaar eerder, maar ruim 100 miljoen pond minder dan verwacht.

Reed Elsevier houdt vast aan zijn eerder afgegeven prognoses voor 2010. Het bedrijf verwacht dat de aangepaste operationele winstmarge dit jaar licht zal dalen, door de zwakke ontwikkeling van de omzet en de toename van investeringen in de juridische markt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.