Home

Achtergrond

Reddingsbrigade heeft het minder druk

Reddingsbrigade Nederland heeft afgelopen week ruim elfhonderd keer hulp moeten verlenen.

Dat was dik de helft minder dan in de week ervoor, toen de hulpdienst bijna 2400 keer in actie moest komen. Oorzaak was het minder mooie weer aan de kust. Dat heeft Reddingsbrigade Nederland maandag bekendgemaakt

De hulpverleningen waren uiteenlopend. Naast de hulp aan zwemmers en watersporters, medische hulpverleningen en zoektochten naar vermiste kinderen, werd dit keer ook hulp verleend aan bruinvissen, zeehonden en een aangespoelde dolfijn. Al met al werden 32 personen en vier dieren uit een levensbedreigende situatie gered.

De 4,5 meter grote dolfijn kwam zondag In Egmond vast te zitten in de branding. Er zat plastic vast in zijn blaasgat. Nadat het stuk afval was verwijderd, heeft de reddingsbrigade het dier met hulp van omstanders weer richting zee geholpen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.