Home

Achtergrond 269 x bekeken

Recordomzet REO-veiling

De Belgische REO-Veiling (Roeselare En Omstreken Veiling) heeft in het eerste halfjaar een recordomzet gehaald.

Tot juli lag de omzet op 96 miljoen euro tegen 81,5 miljoen euro in 2009. Volgens directeur Paul Demyttenaere ligt de veiling daarmee boven de omzetontwikkeling van het recordjaar 2006 toen 159 miljoen euro werd omgezet.

De groei is toe te schrijven aan meerdere producten. Een belangrijke oorzaak is de witlof. De middenprijs van 85 cent ligt ver boven het peil van 2009 toen 60 cent werd betaald. Volgens Demyttenaere is dat het gevolg van krapte in de witlofpennen. "Er was een tekort van circa 5 procent, terwijl er vorig jaar een overschot was van 5 procent." Kleine verschuivingen hebben voor witlof grote prijseffecten. Verrassend was ook de goede afzet voor prei, het grootste product. Vorig jaar profiteerde REO nog van krapte door vorstschade in Nederland. Dit jaar werd de omzet bijna geëvenaard. Ook de omzet van aardbeien en glasgroente groeide door betere prijsvorming. Demyttenaere: "We liggen ongeveer een maand voor op onze omzetontwikkeling."

Of registreer je om te kunnen reageren.