Home

Achtergrond 179 x bekeken

Record voor Oranje met 12,3 miljoen kijkers

Een recordaantal van 12,3 miljoen Nederlandse tv-kijkers heeft dinsdagavond het Nederlands elftal tegen Uruguay zien spelen.

Hiermee gaat de halve finale van het WK Voetbal 2010 de boeken in als het meest bekeken televisieprogramma aller tijden. Dit maakte de NOS woensdag bekend.

Sinds 1998 stond de halve finale van het WK uit 1998 bovenaan de ranglijst van meest bekeken tv-programma's ooit met 11,7 miljoen kijkers. Nederland verloor destijds in Marseille met strafschoppen tegen Brazilië. Dit beruchte duel staat nu op de tweede plaats. Op de derde en vierde plaats staan met beide 11,5 miljoen kijkers de halve finaleduels Portugal-Nederland (EK 2004) en Italië-Nederland (EK 2000). De kwartfinale Nederland-Brazilië van afgelopen vrijdag bezet nu de vijfde plek in de ranglijst met 11,2 miljoen kijkers.

Het recordaantal van 12,3 miljoen kijkers is gebaseerd op aanvullend onderzoek van Intomart GfK waarin ook het aantal kijkers is opgenomen dat buitenshuis, in de horeca of in de openlucht, een deel van de uitzending heeft gezien. Van de 12,3 miljoen Oranjefans zaten 10,6 miljoen kijkers thuis voor de buis (inclusief visite) en volgden 1,7 miljoen voetbalfans de uitzending elders.

Waarschijnlijk staat de wedstrijd Nederland-Uruguay maar kort bovenaan in de ranglijst en zijn er zondagavond nog meer tv-kijkers geïnteresseerd in de WK-finale die Nederland speelt tegen Spanje.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.