Home

Achtergrond 194 x bekeken

'Ramen en deuren dicht' bij brand in Helmond

Omwonenden van het bedrijventerrein aan de Gerstdijk in Helmond waar sinds vannnacht bij het recyclingbedrijf Bowie een grote brand woedt, krijgen het advies om ramen en deuren gesloten te houden.

Bij het recyclingbedrijf staan twee enorme stapels hout in brand. Door het draaien van de windrichting zouden delen van Helmond last kunnen krijgen van de flinke rookontwikkeling waarmee de brand gepaard gaat. Volgens een woordvoerster van de politie heeft de brandweer de situatie daarom opgeschaald.

De brand die afgelopen nacht is ontstaan, is onder controle. De brandweer laat de stapels hout gecontroleerd uitbranden. Uit voorzorg worden omliggende panden en hopen recylingmateriaal op het terrein nat gehouden. De enorme rookontwikkeling is tot ver in de omtrek te zien.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.