Home

Achtergrond 4 reacties

Quotumhandel ligt bijna stil

De quotumhandel stelt op dit moment niet al te veel voor. Er worden weinig transacties gedaan. Maar doordat de vraag net zo klein is als het aanbod blijft de koopmelkprijs steken op €18,75 per kg vet.

De komende weken kan de quotumprijs voorzichtig iets gaan zakken. Maar veel hangt ook af van de nieuwste voorschotprijs van FrieslandCampina in augustus. Als die doorstijgt, kan quotum weer iets populairder worden.

prognose:

in eerste instantie gelijk tot lager

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Boesje

  Doorstijgen!? Hij is toch gezakt!!!

 • no-profile-image

  jhp

  Het gras staat hier na de buien alleen maar groen te zijn en door te schieten maar groeien ho maar, dat gaat een behoorlijk negatief effect op de q-prijs hebben. Wat heeft de q-prijs aan een hogere melkprijs als er voor dat extra quotum geen voer is?

 • no-profile-image

  kjp


  Echt een plaat voor hun hoofd, die paginavullers op de site.

  Quotum mag niet naar beneden gloof ik.

  Er valt niet mee te rekenen;

 • no-profile-image

  Boerke

  Ik maak me hier niet kwaad om maar feit blijft wel dat veel boeren niks geleerd hebben van de melkprijscrisis in 2009. Wie nu quotum koopt kan in een gunstig geval zijn kostprijs een klein ietsjepietsje verlagen maar zit over 4 jaar wel met de restschuld wanneer deze lucht verdampt is!

Of registreer je om te kunnen reageren.