Home

Achtergrond 4 reacties

Q-koorts op melkgeitenbedrijf in Lunteren

Een melkgeitenbedrijf in Lunteren is besmet verklaard met Q-koorts. Dat heeft het ministerie van LNV zojuist bekendgemaakt.

Het is het 90ste bedrijf waarop Q-koorts is vastgesteld. Alle dieren op het bedrijf zijn tijdig en volledig gevaccineerd. Ruiming of een fokverbod is derhalve niet nodig. Wel wordt een waarschuwingsbord bij het bedrijf geplaatst. Ook geldt er een bezoekersverbod, uitgezonderd beroepsmatig bezoek zoals een veearts.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  van Roekel

  Ook onze dieren waren tijdig 2 maal gevaccineerd.
  Dus.....fokken maar!!!@!!!

 • no-profile-image

  een geduperde geitenboer

  er zal wel een of ander smoesje ver zonde worden om al het onnodig dood maken van zoveel jonge veel belovende geiten en oudere drachtige als uit het onder zoek bij rendac bleek die zogenaamde deskundige die niet weten hoe ze hun kont moeten drajen om ook hier weer onder uit te komen een blunder met de meksikaanse griep en nu ook de Qkoorts

 • no-profile-image

  geitenhoudster

  Ook op ons bedrijf was al gevaccineerd vorig jaar, voordat we positief uit het tankmelkonderzoek kwamen. Hoe kan het dat er zo'n onderscheid gemaakt wordt tussen bedrijven die voor en na 1 juni positief testen. Het is een richtlijn die niet 1 doel treft, het maakt de bedrijven alleen maar kapot. Inmiddels hebben we op ons bedrijf al een half jaar een titerwaarde van 0, vanaf eind oktober 2009 zitten we al onder de grens van 100. Bij LNV en VWA is er niemand die ons een reeel antwoord kan geven waarom ons bedrijf zoveel gevaarlijker zou kunnen zijn voor de volksgezondheid, vergeleken met een bedrijf dat na 1 juni "besmet" is verklaart. Terwijl LNV die regeltjes bedacht heeft! HET IS EEN ACHTERLIJKE, STOMME REGEL, DIE KANT NOG WAL RAAKT! LNV WORDT WAKKER!!!!!!!

 • no-profile-image

  william

  op dit moment heb ik al een tijdje `gewacht` vanaf nu is het huidige beleid met fokverbod voor de overige bedrijven onhoudbaar! hopelijk schrapt Verburg snel het fokverbod voor de lammeren dat is dan alvast een broodnodig lichtpuntje zodat ik weer vooruit durf te kijken en rekenen.

Of registreer je om te kunnen reageren.