Home

Achtergrond

Prijzen melk en vlees nog steeds lager dan vorig jaar

De consumentenprijs voor melk is in Nederland in juni 1,5 procent gedaald ten opzichte van een jaar eerder.

De prijs voor vlees ligt een procent lager. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ten opzichte van mei steeg de melkprijs met 0,2 procent, en die van vlees 0,1 procent. De prijs van voedingsmiddelen is in juni gemiddeld gedaald met 0,7 procent. Naast melk en vlees daalden volgens de berekening van het CBS ook koffie, thee, cacao en oliën en vetten in prijs.

De prijs van fruit steeg ten opzichte van mei met 2 procent waardoor de prijs nu iets hoger ligt dan vorig jaar. De prijs van groente leverde ten opzichte van de voorgaande maand echter 1,5 procent in. De prijs ligt nu gelijk met vorig jaar.

Over alle productgroepen heen is de prijs in Nederland gemiddeld gestegen met 0,8 procent ten opzichte van vorig jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.