Home

Achtergrond 171 x bekeken

Prijsinformatie VTA gunstig in stijgende aardappelmarkt

Het prijsinformatiesysteem van Verenigde Telers Akkerbouw (VTA) werkt in deze snel stijgende markt bijzonder goed, meldt VTA.

De afgelopen weken leverde het VTA-systeem telers veel voordeel op. Zo werd bijvoorbeeld afgelopen woensdag op de VTA-site een transactie van 20 euro gemeld, legt VTA uit, terwijl Beurs Goes de dag daarvoor als maximum voor fritesgeschikt nog 17 euro noteerde. "Stel dat een teler op woensdag had verkocht en daarbij alleen was uitgegaan van de beursnotering, dan had hij zijn product drie euro onder de daadwerkelijke markt verkocht", verklaart VTA. "Bij 500 ton aardappelen gaat het om een bedrag van 15.000 euro."

Als een VTA-lid de transactie van een partij aardappelen meldt, staat dat nog dezelfde dag op de website. "Hierdoor zitten telers zeer dicht op de markt en zijn ze voor hun informatie niet alleen afhankelijk van de wekelijkse beursnoteringen en informatie die vanaf de inkoopzijde wordt verstrekt. Zo’n prijsinformatiesysteem is in dit soort markten dus onmisbaar voor de telers."

Of registreer je om te kunnen reageren.