Home

Achtergrond

Poetin spreekt met Russische spionnen

De Russische premier Vladimir Poetin heeft op een geheime locatie gesproken met de Russische geheim agenten die onlangs met de Verenigde Staten zijn geruild tegen mensen die in Rusland vastzaten.

Volgens Poetin hebben ze samen liederen gezongen over het vaderland. "We praatten over het leven. We zongen. Het was geen karaoke maar live muziek'', aldus de premier. Hij twijfelde er niet aan dat de voormalige spionnen "interessante en mooie levens zullen leiden'', zo berichtte de BBC zaterdagavond laat.

De tien Russen gaven eerder deze maand in een Amerikaanse rechtbank toe dat ze geheim agenten waren voor een ander land. Kort daarop zijn de spionnen in Wenen uitgeruild voor vier mensen die in Rusland vastzaten voor spionage. Het was Amerika's grootste spionnenruil sinds de Koude Oorlog, aldus de BBC.

Poetin deed zijn uitlatingen tijdens een bezoek aan de Oekraïense plaats Foros. Volgens de premier leidden de spionnen een zwaar bestaan. ,,Eerst moesten ze een andere taal beheersen alsof het hun eigen taal was. En ze moesten doen wat hen werd verteld in het belang van het vaderland voor vele jaren zonder diplomatieke immuniteit.''

Volgens Poetin zijn de spionnen verraden en hij zei te weten door wie. En "met verraders loopt het altijd slecht af. Ze eindigen als alcoholisten, verslaafden, op straat.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.