Home

Achtergrond 189 x bekeken

Pfeifer&Langen krikt prijs voor ethanolbieten op

De Duitse suikerbietenverwerker Pfeifer&Langen betaalt zijn leveranciers voor de ethanolbieten uit de komende oogst een prijs van € 28,87 per ton, exclusief btw.

Dat meldt teeltadviesorganisatie LIZ in Elsdorf. De prijs van de ethanolbieten is dankzij de gunstige suikerprijsontwikkeling in het afgelopen seizoen duidelijk hoger dan die van 2009. In dat jaar werd voor ethanolbieten € 24,38 per ton uitgekeerd.

De Duitse bietenverwerker baseert zijn prijs voor ethanolbieten op de dagelijkse noteringen van suiker aan de beurs Euronext in Londen en die van tarwe aan de Matif in Parijs in de periode 1 juli vorig jaar tot eind juni dit jaar. De noteringen van de beide beurzen hebben beide een inbreng van 50 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.