Home

Achtergrond

Passagiersvliegtuig crasht in Pakistan

Een Pakistaans passagiersvliegtuig met aan boord meer dan 150 mensen is vandaagneergestort in de omgeving van de hoofdstad Islamabad.

Nieuwszender CNN meldde op basis van Pakistaanse ministers dat tien stoffelijke overschotten inmiddels zijn geborgen. Zeker vijf personen zouden de crash hebben overleefd en naar een ziekenhuis zijn overgebracht.

Het toestel van maatschappij Airblue crashte rond 09.45 uur lokale tijd in de Margalla Hills, een heuvelachtig bosgebied ten noorden van Islamabad. Volgens Mubarik Shah, de woordvoerder van de Pakistaanse luchtvaartautoriteit, waren er 146 passagiers en zes bemanningsleden aan boord.

Tv-zenders in Pakistan toonden vandaag beelden van de plaats van het ongeval. Helikopters cirkelen boven de plaats van de crash, waar brand woedt en waar sprake is van veel rook.

Het toestel zou zijn opgestegen in Turkije en later een tussenstop hebben gemaakt in Karachi, de grootste stad van Pakistan, om vervolgens door te vliegen naar Islamabad. Airblue is een private luchtvaartmaatschappij en de op een na grootste maatschappij van Pakistan, na Pakistan International Airways. Airblue is actief sinds 2004 en beschikt over een vloot van Airbus-vliegtuigen van het type A320 en A321.

Het regent al dagen hard in Islamabad en omgeving. Dat was ook het geval op het moment van de crash.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.