Home

Achtergrond 619 x bekeken

Paddenstoel gedijt op koffiedrab

Koffiedrab blijkt een goede voedingsbodem voor paddenstoelen in Nederland.

Dat meldde vandaag Vroegop-Windig, een onderneming die verse waar aflevert. De wagens van Vroegop-Windig leveren niet alleen de paddenstoelen aan de restaurantketen La Place, maar halen daar ook het koffieafval op. Dat wordt gebracht naar GRO Holland, een onderneming die het verwerkt tot een voedingsbodem voor paddenstoelen.

Vroegop-Windig zegt daarmee het goede voorbeeld te volgen van soortgelijke projecten in Zimbabwe, waar al langer organisch afval wordt hergebruikt. Door het project wordt in ons land jaarlijks 220 ton afval van koffie hergebruikt. Het overblijfsel van de koffiedrab wordt verwerkt tot compost en veevoer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.