Home

Achtergrond 166 x bekeken

Paars-plus praat morgen verder

De fractievoorzitters van VVD, PvdA, GroenLinks en D66 onderhandelen morgen verder over de vorming van een paars-pluscoalitie.

Hun overleg op vandaag hebben ze afgerond. In de avonduren staat geen overleg met informateurs Uri Rosenthal en Jacques Wallage gepland. De partijen gebruiken de maandagavond voor overleg in eigen kring over de onderhandelingen.

De politici komen dinsdagochtend weer bijeen in het gebouw van de Eerste Kamer. De leiders van de fracties nemen dan hun financieel specialisten mee. Met het overleg op maandag gingen de onderhandelaars van paars-plus hun derde week in. De afgelopen twee weken gaven de partijen de indruk paars-plus serieus een kans te willen geven.

VVD-leider Mark Rutte heeft de steun van de partijtop om te onderhandelen over een paars-pluskabinet, zei hij maandag. Rutte heeft afgelopen weekeinde het bestuur en de voorzitters van de kamercentrales van de VVD bijgepraat over de formatie. Hij deed dat in Soest, waar door de liberalen gesproken werd over de Provinciale Statenverkiezingen van 2 maart volgend jaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.