Home

Achtergrond 32 reacties

PVV: WUR bevoordeelt buitenlandse student

De PVV wil van demissionair minister Eimert van Middelkoop (Wonen, Wijken en Integratie) weten of de Wageningen Universiteit (WUR) buitenlandse studenten voortrekt bij het toewijzen van huisvesting.

De PVV wil van demissionair minister Eimert van Middelkoop (Wonen, Wijken en Integratie) weten of de Wageningen Universiteit (WUR) buitenlandse studenten voortrekt bij het toewijzen van huisvesting. Kamerleden Eric Lucassen en Harm Beertema hebben schriftelijke vragen gesteld naar aanleiding van het bericht dat minimaal 150 studenten het komende studiejaar onderdak krijgen in hotel Hof van Wageningen. Het bestuur van de Wageningse universiteit ondertekende vrijdag een overeenkomst met de hoteldirectie voor deze noodopvang.

In dat hotel zullen vooral buitenlandse studenten gaan wonen. Wageningen heeft zeer veel studenten uit andere werelddelen, die vanzelfsprekend niet kunnen wachten op huisvesting. Voor 11 euro per nacht kunnen ze een gemeubileerde kamer huren met internetaansluiting. De PVV'ers memoreren dat ook Nederlandse studenten moeite hebben met het vinden van een kamer in Wageningen. Ze willen dat Van Middelkoop voorkomt dat er ongelijke behandeling optreedt.

De kosten van 11 euro per nacht noemen de PVV'ers 'een vriendenprijsje'. "Bent u bereid en in staat om ook Nederlandse studenten dit soort luxe accommodaties aan te bieden voor een vriendenprijsje?'', houden de twee Van Middelkoop voor. Verder willen ze weten welke maatregelen de bewindsman heeft genomen om het structurele kamertekort op te lossen en wanneer hij verwacht dat er einde komt aan de Wageningse kamernood.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  .

  Nogal een stelling voor een schoolmeester die nog nooit een chemielesje gesnapt heeft.

 • no-profile-image

  .

  Nee, ik móet hem kloppend krijgen met mest. Als ik die mest niet heb, heb ik een probleem.

 • no-profile-image

  Kani Baal

  Het gaat over buitenlandse studenten . En ja hoor : de eigenwijze betweters zijn WEER over stront aan het zanikken.Knap hoor........stelletje mestkevers.

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Het blijft moeilijk hè Piet?

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Het zou het beste zijn als iedereen wegbleef bij deze "universeteit". Dan waren niet alleen de huisvestingsproblemen opgelost.

 • no-profile-image

  realist

  hoe is het hier nu eigenlijk, we zijn voor de export en de handel volledig afhankelijk van het buitenland. Nederland is een internationaal georiënteerd land, we zijn groot geworden door onze internationale contacten. als je dan zo kortzichtig bent dat je de zeer gewaardeerde buitenlandse student in feite niet een beetje gastvrij wilt ontvangen maar ook hier het principe van eigen volk eerst op wilt toepassen kun je van mij het predikaat idioot krijgen

 • no-profile-image

  Friese boer

  Daar heb je wat aan, zo'n partij. Zelfs bij economisch waardevolle buitenlanders wordt gepoogd ze het leven lastig te maken. Hoe vind je nu ooit een kamer in Wageningen vanuit China? Buitenlandse uni's kennen ook hun campussen.

 • no-profile-image

  Student WUR

  Volgens mij begrijpt de 'Kritische lezer' niet helemaal waar dit artikel over gaat. Het verhaal van de mestwet is mij onbekend, wel weet ik dat de WUR internationaal zeer hoog aangeschreven staat voor haar bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek. Er is zodoende al veel bijgedragen aan een gezondere en welvardende wereld.
  Uiteraard moeten ook de Nederlandse studenten adequaat van een kamer worden voorzien, maar het is logisch dat dat bij buitenlandse studenten nog meer prioriteit heeft. Heen en weer reizen tussen China en Wageningen werkt nou eenmaal niet zo goed...
  De studentenhuisvesting (= eindverantwoordelijke) heeft nieuwbouw gelukkig op de planning staan; tot die tijd is dit een goede oplossing waaraan de studentenraad zelf heeft bijgedragen.
  Zo krijgt iedereen kans op onderwijs van wereldniveau.

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Het verhaal van de mestwet is je onbekend, Student? Houd dat alsjeblieft zo. Zodra je hier wel mee bekend bent zou je nog wel eens aardig ontnuchterd kunnen worden. Tot die tijd blijven we gewoon geloven in dat "topniveau", omdat we dat nu eenmaal zo graag willen.

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Ik vroeg of je het me even uit kon leggen.

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Idioot ben je pas als je in Wageningen gaat "studeren", waar men het voor elkaar krijgt om een mestwet in elkaar te draaien waar ongelijkwaardige mineralen gelijkwaardig worden opgeteld en waar men dan ook nog eens (tot op de dag van vandaag) stomverbaasd is over de gekke uitkomsten. Dat is pas echt een schande naar het buitenland toe. Deze buitenlandse studenten komen straks wel met deze "kennis" terug in eigen land.

 • no-profile-image

  Uchter, N

  Inderdaad, mensen ga eens naar de site van CBS. Kijk eens wat er geëxporteerd wordt van onze landbouwproducten. Stel voor om de export eens stop te zetten, dan eens kijken hoe geliefd het buitenland en haar inwoners worden.

 • no-profile-image

  .

  Je kunt het elke VMBO scheikunde leraar vragen, en elk niveau daarboven. Pas met chemische onderbouwing kijkt iemand serieus naar je, dus eerst je huiswerk doen.

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Zwaktebod, Piet!

 • no-profile-image

  TPH

  Dat lijkt me nogal LOGISCH heh... Maar de PVV vindt logisch denken nogal moeilijk blijkt... Godzijdank dat ik niet op die partij heb gestemd!!!
  Dan toch nog maar een feitje waarbij de heren Lucassen en Beertema zichzelf maar is achter de oren moeten krabben: €11,- per nacht een vriendenprijsje.... WHAHAHAHAHAAAAAAAAA.... even serieus ja. Uitgaand van 30 dagen in een maand is dat €330,-/maand. Ik woon op een zelfstandige kamer in Wageningen voor €290,-/maand (inclusief ALLES; e/w, I-net/tv/radio/wasserette etc.). Ik heb/krijg dus MEER voor MINDER. Wat nou "vriendenprijsje"!! (Ja, misschien als je de normale hotel-prijzen ernaast legt...maar dat lijkt me niet echt van toepassing). Als de PVV het standpunt had ingenomen dat de WUR deze buitenlandse gasten aardig afzet, ja, dán had ik het best eens kunnen zijn met de partij. Als je weet hoeveel de buitenlandse studenten al aan studiegeld kwijt zijn...en dan ook nog zulke hoge huisvestingskosten... Daarbij komt nog het feit dat Nederlandse scholieren uitgebreid worden geïnformeerd over het op kamers gaan wonen in Wageningen tijdens voorlichtingen (op HUN school nog wel; ze hoeven er bar weinig voor te doen). De scholieren hebben dan ook weinig reden tot verweer als ze niet tijdig een kamer kunnen vinden. Maar dat komt grotendeels door de laksheid van die scholieren... Overigens hanteert de Wageningse studentenhuisvester Idealis ook een voorrangsregel voor Nederlandse studenten waarvan de reistijd van hun ouderlijk huis naar Wageningen boven een bepaalde grens komt. Dus het argument dat de WUR ongelijke behandeling zou hanteren lijkt me hierbij ongegrond.

 • no-profile-image

  gert

  Nederland is altijd lief voor het buitenland

 • no-profile-image

  .

  Trek je niet teveel aan van die Kritische Lezer student. Hij snapt de mestwet niet, en denk daarom dat het niet klopt. Ga er maar niet over in discussie, hij snapt niet eens een kloppende reactie vergelijking.

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Leg jij me die kloppende reactievergelijking dan maar eens uit. Een mens is tenslotte nooit te oud om te leren.

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Je kunt dit trouwens niet afdoen als "dingen die niet helemaal gaan zoals men zou willen", dit is een blunder die z'n weerga niet kent. En zoals ik al eerder heb gezegd: het niet in willen gaan op kritiek (dat ze niet kunnen weerleggen), zegt iets over een ontstellend gebrek aan intelligentie.

 • no-profile-image

  .

  Nee, je neemt het hier niet aan. Misschien in real life wel.

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Tuurlijk, je rekent uit wat je af moet zetten en het maakt dan helemaal niet uit wat je op je land gooit. Kijk maar eens terug op het forum "chauffeur met teveel kippenmest in Duitsland": je eigen bericht van 9 januari 2010 08:33. Daar geef je zelf aan dat de balans altijd kloppend te krijgen is. Misschien kun je dat ook even aan die borreltafel vertellen?

 • no-profile-image

  .

  Neenee, dat verhaal van Henk doet het goed aan de borreltafel, maar daar klopt geen klap van. Alle mineralen die ik aanvoer in voer en dieren, moet ik ook weer afzetten als vlees of mest. Alleen dat klein beetje ammoniak wat wegwaait zit daar tussen. Als er echter teveel ammoniak uit mijn put verdwijnt, moet ik een dikke boete betalen. Of op mijn eigen land te weinig mest brengen, om toch maar de afzet te halen.

 • no-profile-image

  bijdehand figuur

  whahaha..de PVV met hun ongelofelijk logica. Maar goed, het berichtje van TPH is een mooi uiteenzetting.
  Wel knap dat bij een bericht over buitenlandse studenten over stond wordt ge-ouwehoerd...ik mis de link een beetje.
  Laten we het erop houden dat er in Wageningen ook zeker dingen niet helemaal (of helemaal niet?) gaan zoals men zou willen. Het staat echter buiten kijf dat er ook zeer hoogstaand en buitengewoon nuttig onderzoek gedaan wordt. En, Kritische Lezer, als je het echt zo gruwelijk oneens bent met die mestwet (en je daar blijkbaar nogal druk om maakt) doe er dan wat aan; neem contact op met onderozoekers die er over gaan en/of beweren er verstand van te hebben. Ik ben er van overtuigt (uit eigen ervaring) dat ze je met alle plezier willen ontvangen, met je willen discusiëren en je alles nog een keer haarfijn uit willen leggen (ervan uitgaand dat u ook bereidt bent om uw eigen mening waar nodig bij te stellen).

 • no-profile-image

  .

  Ik heb het al uitgelegd. Als je het werkelijk zo'n probleem vind, bel dan naar de meest nabije middelbare school, vraag naar de scheikunde leraar en leg je probleem voor. Hij zal je ongelijk geven. Als je wil gaan procederen omdat de mestwet niet klopt, moet je een fatsoenlijke wetenschappelijke onderbouwing hebben. Zoek daarvoor dan eens een onafhankelijk hoogleraar. Maar ook hij zal je ongelijk geven.

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Ik heb jou ook al eens eerder gezegd dat de mestwet zelf geen fatsoenlijke wetenschappelijke onderbouwing heeft. Misschien moet je daar eerst eens naar gaan vragen bij je "onafhankelijke" hoogleraren. Vind je ook niet dat niet IK degene ben die met een onderbouwing moet komen, maar dat de wetgever een wet wèl moet kunnen onderbouwen? Overigens blijkt het gelijk van Henk van der Pol al jarenlang uit de praktijk. Of wil je beweren dat er geen minasgaten, minasbergen (saldi), tekorten bij akkerbouwers en extensieven zijn en vele, vele onterechte heffingen en boetes gedurende de afgelopen ruim 12 jaar? In dat geval: slaap zacht.

 • no-profile-image

  Han

  Realist mij ontgaat de Link tussen export landbouw goederen en studeren in Wageningen. In Wageningen studeren betekent toch onze kennis in huis halen en het zelf gaan doen? Met de kennis opgedaan in Wageningen zullen veel afgestudeerden terug gaan naar huis met als doel zelf de productie op poten zetten als beleid maker of anders zelf Bureaucraat worden en onze regelzucht Importeren en Implementeren. Volgens mij zit hier geen enkele boer waar ook ter wereld op te wachten.

 • no-profile-image

  .

  En boetes voor intensieven bestaan zeker niet? Daar zijn ook al heel wat van opgelegd vriend.

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Nee, beste Bijdehand. Als je in Wageningen met mensen over de mestwet wilt praten is er "niemand te vinden die er verstand van heeft". Ik zweer het, het is ECHT gebeurd!! Ook weet ik dat Henk van der Pol 2x een brief geschreven heeft. Resultaat: GEEN ANTWOORD. Dus ik zou als ik jou was maar ophouden in sprookjes te geloven.

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  De manier waarop jij reageert is precies de manier waarop de WUR ook reageert, Piet. "Wij weten het allemaal wel en anderen zijn nu eenmaal wat dommer". En: "als we iets niet kunnen weerleggen, dan laten we toch gewoon lekker niets meer horen". Dit zegt iets over een ontstellend gebrek aan intelligentie, zowel bij jou als bij die "hoogstaande universiteit" van je. Echte wetenschappers zijn nieuwsgierig en staan open voor andere geluiden. Zij zijn niet verkokerd, zoals in Wageningen. Een "leuk" voorbeeldje hiervan vind ik nog steeds die meneer Scholten (ASG), die doodleuk beweert dat extensieve, kleinschalige landbouw slechter is voor het milieu dan intensieve, grootschalige landbouw. Kijk Piet, een "echte" wetenschapper zou zeggen: wat vreemd, dan zal er wel iets aan mijn theorie niet kloppen; ik zal er toch nog eens nader onderzoek naar doen! Zo niet dhr. Scholten (en met hem vele andere "wetenschappers"), zij vinden het weliswaar verrassend, maar het is dan zo. Eigenlijk zijn zulke mensen gewoon zielig. Overigens heeft Henk van der Pol al eens uitgelegd dat de grote aanvoer van voer op intensieve bedrijven gecompenseerd mag worden met meer mest op eigen land. Vandaar dat de intensieven beter af zijn met de mestwet (of zoals Scholten stelt: we krijgen de kringlopen beter sluitend). Tel daarbij op de gunstige werking van het guldens- en rijksdaalderseffect voor de intensieven en we snappen meteen waarom jij zo blij bent met de mestwet. Tegen de tijd dat jij en de WUR gaan snappen hoe het werkelijk zit, hang ik de vlag uit. Maar dat zal nog wel even duren.

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Zeker. Dat zijn de slachtoffers van de minasgaten. De minasgaten ontstaan doordat anorganische mineralen omzetten in organische, met afname van volume en wisselende gehaltes tot gevolg. In jouw beleving zijn deze mineralen hetzelfde. Je snapt toch wel dat als ze inderdaad hetzelfde zouden zijn (dus: als de mestwet zou kloppen), dat dan die minasgaten ook niet zouden kunnen bestaan? Of is dat ook al te hoog gegrepen voor je? Wacht... ik weet het antwoord zelf wel!

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Piet, blijf jij nu maar lekker bij je borreltafel.

 • no-profile-image

  .

  Ja, dat is ook net zo aangenaam ipv dit gezever. Loop jij in de herfst van je carrière nog maar een stage bij een intensief bedrijf.

Laad alle reacties (28)

Of registreer je om te kunnen reageren.