Home

Achtergrond 167 x bekeken

Orkaan Alex in Mexico aan land

De orkaan Alex is woensdagavond laat (lokale tijd) aan land gekomen in het noordoosten van Mexico, vlakbij de grens met de Amerikaanse staat Texas.

De orkaan bereikt windsnelheden tot 155 kilometer per uur, met hardere windstoten, aldus het Amerikaanse Orkaancentrum. De dienst waarschuwt voor zware regenval, met mogelijk overstromingen en landverschuivingen tot gevolg.

Alex had woensdagavond aan kracht gewonnen door het warme water van de Golf van Mexico. Boven land zal de wervelwind waarschijnlijk afzwakken.

Alex is de eerste orkaan van het jaar in het Atlantische gebied. De autoriteiten houden de koers van Alex scherp in de gaten vanwege de olievlek op de Golf van Mexico. De orkaan lijkt de oliemassa te hebben gemeden. Ook bleef Alex uit de buurt van andere boorplatforms. Wel hadden de opruimwerkzaamheden last van de orkaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.