Home

Achtergrond 202 x bekeken 2 reacties

Oranje verdiende bijna 19 miljoen euro

Het Nederlands elftal heeft op het WK in Zuid-Afrika bijna 19 miljoen euro aan premies verdiend.

Wereldvoetbalbond FIFA keert 24 miljoen dollar, omgerekend zo'n 18,9 miljoen euro, uit aan de verliezend finalist van de mondiale eindronde. Wereldkampioen Spanje kreeg een cheque van 30 miljoen dollar, bijna 24 miljoen euro.

De wereldvoetbalbond verdeelt een bedrag van 420 miljoen dollar over de 32 deelnemende landen. De meeste nationale voetbalbonden geven een deel van deze inkomsten aan de trainers en spelers. Zo ontvangen de voetballers van wereldkampioen Spanje een recordbedrag van bijna 600.000 euro per persoon.

De KNVB doet in tegenstelling tot veel andere voetbalbonden geen mededelingen over het premiestelsel voor de spelers van het Nederlands elftal. Volgens onbevestigde mediaberichten krijgen de voetballers van Oranje ruim 200.000 euro voor de plek in de finale.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    Er is veel oranje vla verkocht .

  • no-profile-image

    Leen

    Hoezo verloren?

Of registreer je om te kunnen reageren.