Home

Achtergrond 173 x bekeken

Oranje onthaald op Museumplein

Het Nederlands elftal is dinsdagmiddag rond vijf uur met luid gejuich onthaald op een oranjegekleurd Museumplein. Daar wacht Oranje een huldiging.

Op het plein hebben zich minstens honderdduizend supporters verzameld en het wordt met de minuut drukker. Het lijkt erop dat het publiek zich niets aantrekt van de oproep van de gemeente Amsterdam om te kiezen voor de grachtentocht of het Museumplein. Mensen die eerst langs de grachten stonden, begeven zich nu massaal naar het plein. De toegangswegen naar het plein zijn een grote chaos. Er is veel politie op de been tussen het publiek.

Radio 538 organiseert het evenement, dat al rond het middaguur begon. Guus Meeuwis zweepte het publiek muzikaal op, voor zover dat nodig was. De huldiging duurt tot ongeveer kwart voor zes. De spelers kwamen rond half vijf aan bij het Rijksmuseum na een rondvaarttocht door Amsterdam. Daar stond de familie van de spelers ze op te wachten en gezamenlijk liepen ze naar het Museumplein.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.