Home

Achtergrond 189 x bekeken

Oranje feestelijk onthaald

Het Nederlands elftal wordt vandaag uitgebreid in het zonnetje gezet.

Om de mannen te feliciteren met hun tweede plaats op het WK voetbal in Zuid-Afrika, krijgen zij een feestelijk programma aangeboden.

De feestelijkheden beginnen vanochtend tegen 10.30 uur op het Catshuis in Den Haag, waar demissionair minister-president Jan Peter Balkenende en demissionair minister Ab Klink van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de voetballers toespreken. Daarna worden spelers en staf rond 12.30 uur bij koningin Beatrix op Paleis Noordeinde verwacht. De majesteit zal ongeveer een uur met het gezelschap van Oranje doorbrengen.

In de middag verplaatsen de spelers zich per helikopter naar Amsterdam, waar een twee uur durende vaartocht door de stad volgt. Tegen 17.00 uur moeten ze zich melden op het podium op het Museumplein voor de officiële publiekshuldiging.

De vaartocht door Amsterdam zou alleen plaatshebben bij winst van de wereldbeker, maar in overleg met de spelers besloot de gemeente maandag de rondvaart toch door te laten gaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.