Home

Achtergrond

Opnieuw lichte daling werkloosheid

De werkloosheid is in juni vergeleken met een maand eerder licht gedaald. Dit blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De voor seizoensinvloeden gecorrigeerde werkloosheid bedroeg vorige maand vijfduizend personen minder dan in mei. Het aantal werklozen daalt nu al vier maanden op rij. Ruim driekwart van deze daling komt voor rekening van mannen, aldus het CBS.

Na februari is de werkloosheid met gemiddeld vijfduizend per maand gedaald. In het half jaar daarvoor steeg de werkloosheid nog met gemiddeld negenduizend personen per maand. In juni dit jaar waren er nog wel 56.000 werklozen meer dan een jaar eerder.

In totaal waren vorige maand 441.000 personen werkloos, ofwel 5,6 procent van de beroepsbevolking. Een jaar eerder was dit nog 4,9 procent.

Uit cijfers van UWV blijkt dat zowel het aantal werkzoekenden als het aantal WW-uitkeringen in juni is gedaald. Ten opzichte van een jaar geleden ligt het totale aantal werkzoekenden en WW-uitkeringen nog wel hoger.

Het aantal WW-uitkeringen nam in juni ten opzichte van mei met elfduizend af tot 289.000. Vergeleken met een jaar geleden daalde het aantal nieuwe WW-uitkeringen met ruim 22 procent en nam het aantal beëindigde uitkeringen toe met bijna 81 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.