Home

Achtergrond

Opleving export van landbouwmachines

Het voorzichtige herstel van de economie heeft zich ook vertaald naar een toenemende vraag naar landbouwmachines.

Bij machinefabrikant Kühn Geldrop is het verkoopniveau weer bijna terug op het niveau van voor de crisis.

"Vorig jaar ging de omzet door de economische crisis hard achteruit", zegt Berry Pasman van Kühn Geldrop. "Nu is de omzet weer op een redelijk niveau. Niet het niveau van twee jaar geleden, maar dat was dan ook heel hoog."

Bij machinefabrikant Kühn zijn ze op dit moment voorzichtig positief. "Pas in september, wanneer de voorverkoop begint kunnen we met zekerheid zeggen of het herstel van de markt zich doorzet", zegt Pasman.

Ondertussen zijn alle tijdelijke werknemers die vorig jaar een beroep deden op de WW weer terug in de werkplaats. "De vraag was weer in zoverre toegenomen dat we de extra krachten nodig hadden", zei Gita Hoogeveen, directeur van Kühn Geldrop, in een interview met de NOS.

Bucher Kühn nam begin dit jaar de balenpersenfabriek in Geldrop over van Kverneland. Tot begin september leveren ze sowieso nog machines aan Kverneland. Waar Kverneland daarna zijn machines vandaan gaat halen is nog onbekend.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.