Home

Achtergrond 455 x bekeken

Open Deur-Dag

Veel belangstelling was er vandaag in het Belgische Peer voor de nieuwe melkveestal van de familie Hendrix-Boussery.

Zij lieten een veelzijdige stal met 160 ligplaatsen en ruime stroboxen bouwen, die tijdens deze 'open deur-dag' te bekijken was. In het aparte melkstalgebouw met hellende wachtruimte kunnen 28 koeien worden gemolken in de Boumatic Xpedia 360IX. De carrousel is voorzien van een gekarteld platform om van achteren te melken en extra koecomfort door de diervriendelijke pneumatische scheidingshekken. Foto Twan Wiermans

Personeel van groentenveredelaar Seminis verwijdert vandaaghet doek van een proefveld met bloemkool- en broccoliplanten in Andelst. Het doek is in het voorjaar over de plantjes gelegd om deze te beschermen tegen ganzen en duiven. Nu is de groente groot genoeg om het zonder die extra bescherming te stellen. De bloemkool en broccoli is niet voor consumptie bedoeld, maar is onderdeel van een rassen-selectieprocedure. Na zo'n tien jaar zijn er enkele rassen over die interessant zijn voor groentetelerss. Foto VidiPhoto

Pluimveehouder Leo Nijhuis uit het Overijsselse Beuningen geeft op een open dag uitleg over zijn nieuwe stal: een Bolegg Terrace-volièresysteem van Vencomatic. De stal biedt plaats aan 18.000 biologisch gehouden leghennen. De stal is uitgerust met nokventilatie, een extra groot afmestkanaal en LED-verlichting. ”Hij is super-overzichtelijk”, aldus Nijhuis. Achter de stal heeft Nijhuis 7,5 hectare vrij waar de hennen vrij kunnen lopen. Nijhuis hield voorheen in Nederland mesthanen, maar stopt hier nu mee. Foto Eric Brinkhorst

Het Agrarisch Innovatie en Kenniscentrum Rusthoeve in Colijnsplaat demonstreert aan telers de Loof Does. Deze loofdodingsmachine voor pootgoed heeft voordelen, zegt bedrijfsleider Sam de Vlieger. "Je hebt minder loofdodingsmiddel en water nodig. Dat verkleint de emissie en je hoeft minder vaak de tank te vullen. Een speciale sproeitechniek verdeelt het middel optimaal over blad en stengel zodat de loofdoding erg goed werkt. In het Noorden wordt het al volop gebruikt." Foto Anton Dingemanse

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.