Home

Achtergrond 3 reacties

Opbrengsten Duits koolzaad 10 tot 20 procent lager

De hectareopbrengsten van koolzaad in Duitsland liggen zo’n 10 tot 20 procent lager dan vorig jaar. Dat meldt de Duitse Agrarzeitung op basis van de oogst van de eerste percelen.

In het zuidwesten van Duitsland worden opbrengsten gehaald van 3,5 tot 4 ton per hectare. In Rijnland schommelt de gemiddelde opbrengst op de vroege percelen rond 4 ton per hectare. Daarmee liggen de opbrengsten 10 tot 20 procent lager dan vorig jaar. Daarbij wordt wel opgemerkt dat in 2009 recordoogsten van het land kwamen. Voor de latere oogsten op zwaardere grond worden vergelijkbare opbrengstdalingen verwacht. Daarmee komt de oogst dit jaar op een gemiddeld niveau uit.

De oliegehalten worden op basis van de eerste analyses geraamd op 41 tot 43 procent. Ook de oliegehalten blijven daarmee achter bij de topoogst van vorig jaar. Het zaad komt wel zeer droog van het land. In sommige gevallen lag het vochtigheidsgehalte onder de 6 procent, aldus Agrarzeitung.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  Dan gaat de prijs stijgen

 • no-profile-image

  henri

  tenditeuze berichtgeving noem ik dat. De opbrengst is gemiddeld. Het verbruik wordt lager, doordat de biodieselfabrieken failliet zijn gegaan, dus de prijs wordt lager....!

 • no-profile-image

  boer

  Nee, de prijs wordt juist wel hoger. Hier in Saskatchewan is gemiddeld zo'n 50% niet eens ingezaaid. Die hebben de koolzaad zaad allemaal weer ingeleverd.

Of registreer je om te kunnen reageren.