Home

Achtergrond

Ook Everglades bedreigd werelderfgoed

De VN-commissie voor werelderfgoed heeft gisteren het Amerikaanse natuurgebied de Everglades op de lijst van bedreigd erfgoed gezet.

De conditie van de bekende moeraslanden in de staat Florida gaat hard achteruit, aldus Unesco. De commissie vergadert deze week in Brazilië over de staat van het werelderfgoed. Volgens de experts is de watertoevoer naar de zogeheten wetlands in de afgelopen jaren teruggelopen met 60 procent. Door vervuiling zijn planten excessief gaan groeien en is het aantal diersoorten afgenomen.

De belangrijkste oorzaak voor de achteruitgang van het gebied is de bouw van woningen en de toename van akkerbouw in de regio. Het is de tweede keer dat de Everglades zijn bestempeld als bedreigd erfgoed. Eerder gebeurde dat in 2003 nadat de orkaan Andrew veel schade had toegebracht aan het gebied, dat bekend staat om de alligators.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.